Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Hoe bereken je de framemaat

Hoe bereken je de framemaat voor de juiste maat fiets?

De framemaat berekenen die bij uw lichaamslengte past is uitermate belangrijk voor uw fietscomfort. Er zijn verschillende manieren om de juiste framemaat te berekenen en ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 
Het model fiets en de afstelling van de fiets is ook belangrijk. 

Framemaat berekenen met een formule

Een manier om uw framemaat te berekenen is via deze formule:

binnenbeenlengte x 0,68

Uw binnenbeenlengte meet u vanaf kruishoogte tot de grond. Deze maat vermenigvuldigt u met 0,68. 
Voorbeeld: de binnenbeenlengte is 76 cm, u vermenigvuldigt dit met 0,68 met als uitkomst 51,68. In dat geval kunt u het beste een fiets kopen met framemaat 51 (rond het getal naar beneden af).

Framemaat kinderen

Bij fietsen voor kinderen wordt de maat aangegeven in inches. Dit is niet de framemaat van de gehele fiets, maar de maat van de banden. Vanaf 28 inch spreken we van een fiets voor volwassenen. 24 en 26 inch fietsen zijn jeugdfietsen. Voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar zijn er kinderfietsen beschikbaar van 12,5 inch.
De maat van een kinderfiets valt ook bepalen door te kijken naar de kledingmaat of de binnnenbeenlengte (zie formule hierboven). Een fiets kopen op de groei heeft geen zin, want het is belangrijk dat uw met vertrouwen op de fiets stapt. De fiets is te groot als uw kind niet met de voeten bij de grond komt.